Uw woning

Ieder huis zijn eigen oplossing

Een kleine woning uitgevoerd met een ventilatieluchtwarmtepomp
Een ventilatielucht warmtepomp is in staat om een goed geïsoleerd appartement te verwarmen. De installatie gebruikt de warmte van de afgezogen lucht uit het appartement om de woning mee te verwarmen. Hiermee kan een vermogen tot 5 KW worden geleverd. Voldoende voor de verwarming van een goed geïsoleerde woning van zo’n 100 m2. De installatie bevat een boiler van 180 liter voor de behoefte van warm tapwater. Het grote voordeel van dit systeem is dat u geen buitendeel hoeft op te stellen. Hierdoor bespaard u ruimte en geld.
Een installatie zonder geluidsoverlast
Bij een tussenwoning wordt vaak gekozen voor een Split-unit of voor een Monoblock. Bij een Monoblock wordt er slechts 1 buitendeel geplaatst welke rechtstreek het vloerverwarmingssysteem voedt. Ook kan het systeem een warmwaterboiler verwarmen. Met de Split-unit wordt er zowel een buitendeel en een binnendeel geplaatst, een voordeel hiervan is dat er geen risico bestaat op vorstschade.  Een vaak gestelde vraag is: maakt de installatie niet te veel geluid? Daarop adviseer ik u eens te komen luisteren en kijken bij een van onze tevreden klanten.
Ruim voldoende vermogen

Bij dit woningtype moet extra aandacht besteed worden aan de installatiekeuze. Als er voldoende ruimte is en behoefte aan grotere vermogens, dan kan er gekozen worden voor een brine-Installatie. Hiermee wordt warmte uit de grond onttrokken. De extra investering levert grote voordelen zoals een hoog rendement en geen opstelplaats voor buitendelen. Maar er zijn goede alternatieven in de vorm van Split-units gecombineerd met een monoblock.

Een prettig klimaat tijdens het werk

Ook kantoren zullen aangesloten gaan worden op warmtepompsystemen. U bespaard ca. 35% op uw energiekosten als u overstapt van gas naar een warmtepomp installatie. De warmtewinkel biedt u zowel verschillende mogelijke installaties aan, als een warmte-lease constructie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Alle ruimten afzonderlijk te regelen

Ook bij dit type woning kan het gunstig zijn te kiezen voor een Brine installatie. Hierdoor kunt u een groot vermogen opwekken met een relatief kleine hoeveelheid energie. Een aandachtspunt is het goed regelen van de verschillende temperatuurzones in de woning. De Warmtewinkel biedt hiervoor vloerverwarmingssystemen die goed regelbaar zijn en elkaar onderling niet beïnvloeden.

Warmte uit oppervlakte water

Als er veel oppervlakte water om uw woning beschikbaar is, is het wellicht mogelijk om hieruit warmte te onttrekken. Door een Brine installatie toe te passen kunt u hiermee eenvoudig uw woning verwarmen. Er zijn wel veel aandachtspunten, zo is de opstelplaats van de installatie wellicht het best op de kade en moet u zich goed informeren over de mogelijke verplichtingen m.b.t. vergunningen.